Bourgondische avond

De monnik vormt het logo van Always Party Time. Onze Bourgondische avond is onze eerste thema-avond die wij in vele variaties voor kleine en zeer grote gezelschappen mochten verzorgen. Ruim tienduizend gasten gingen u inmiddels voor in een overdadig middeleeuws evenement, waarbij alles tot in detail is verzorgd. Voor deze avond geldt: onveranderd goed!

Ruimte aankleding:
Uw of onze ruimte wordt geheel omgetoverd tot een Bourgondische herberg. Langs de wanden werken wij met rietmatten en jute en in de herberg treft u strobalen, eggen, rietmanden, haringtonnen en ander decormateriaal aan. De verlichting, zelfs op het toilet, is met kaarslicht. In de ruimte lopen een aantal kippen.

Personeel:
Het personeel van de avond bestaat uit: de herbergier, twee monniken, een troubadour en per elke 16 gasten 1 jonkvrouw. Het personeel is uitaard middeleeuws uitgedost.

Ontvangst:
Indien het weer het maar even toelaat worden uw gasten buiten ontvangen.
Gedurende maximaal een half uur stellen wij buiten een kraam op waar de ene monnik haring voor u schoonmaakt en de andere monnik voor u de oesters openmaakt. Voor de liefhebbers is er ook een kaashapje, sprotjes, makreel en garnalen om te pellen. De troubadour zingt zijn welkomstliederen en de jonkvrouwen voorzien u van een sterk eigen stooksel. Een rondlopende bedelares heeft het op de tasjes van de dames voorzien. Iets wat vaak voorkomen kan worden door de herbergier en de monniken.

Verhaallijn:
De Bourgondische avond is geen thema-avond met een verhaallijn. Een aantal items staan vast zoals de muziek bij binnenkomst en het opzwepende muziekje bij elke presentatie van een gang.

Entree:
Bij de entree in de herberg moeten uw ogen wennen aan de verlichting en moet u attent zijn op de slapende jonkvrouwen,monniken en troubadour. Eén jonkvrouw wijst u uw plaatsen en nadat alle gasten hebben plaatsgenomen wordt het slapende personeel door de herbergier op luidruchtige wijze wakker gemaakt.
Bij een Bourgondische avond hoort een overdadige Bourgondische maaltijd. Op uw tafel treft u aan: grote Bourgondische broden, kruidenboter, knoflooksaus, tomaten, appels, sinaasappels, komkommer, sprotjes, gekookte mosselen, gekookte eieren, bospeen, gamba’s en druiven. Nadat iedereen is voorzien van drankjes (u drinkt deze avond onbeperkt bier, wijnen en frisdranken) hakken de monniken de worsten en makrelen van de touwen die boven de tafels zijn gespannen en die tevens de eerste gang vormen.

Paling:
Onder opzwepende klanken dansen de monniken de gerookte paling binnen die voor deze gelegenheid aan een heksenbezem is gehangen. Zoals na elke gang komen de jonkvrouwen langs met een emmer water en een doek om uw poezelige handen schoon te maken.

Soep:
Wederom onder opzwepende klanken wordt de megapan met soep door de monniken binnengedragen. Samen met de jonkvrouwen dragen zij er zorg voor dat elke gast voorzien is van een kom soep.

Hoofdgerecht:
Een hoofdgerecht wordt geserveerd, bestaande uit:
Kibbeling
Varkenshaasspiezen gestoken in een rode kool
Gegrilde kippen
Gebakken krielaardappeltjes in de schil
Appelcompote met kaneel en rozijnen
Beenham en Zeeuws spek worden door de monniken aan tafel voor u afgesneden.

Nagerecht:
We serveren u koffie met appelgebak en slagroom.

Entertainment:
Scheeract: een aantal van uw gasten worden met een levengevaarlijk groot (bot) mes geschoren door de monniken en in de adelstand verheven door de troubadour.
De Gebochelde: een verrassende entree van een persoon die u in het dagelijks leven zou verbijsteren en bovendien aan uw tafel komt zitten.
Troubadour: regelmatig zingt de troubadour zijn lied en speelt hij in op het publiek.

De Bourgondische avond presenteren wij met grote regelmaat in verschillende samenstelling van de personele bezetting. Buiten onze vaste activiteiten maken wij wisselend gebruik, op basis van bezetting, van de volgende acts: het glazen oog, Zotte Kadule, het Bloemenvrouwtje en de Belgische act.

Muziek:
Buiten de live muziek maken wij tijdens onze avond gebruik van stemmige muziek zoals de Dubliners en Eduard Hagenstein. Desgewenst is de avond te verlengen of deels in te vullen met een disc-jockey.

Prijzen:
40 tot 50 personen € 67,50
50 tot 70 personen € 62,50
vanaf 70 personen € 55,-

Keuzemogelijkheid:
De Bourgondische avond heeft een lengte van 4,5 uur waarvan een half uur ontvangst buiten. Naar uw keuze kan het nagerecht vervallen en vervangen worden door een uur disco door onze platendraaier. Uiteraard kan de avond ook verlengd worden met een disco. Deze keuze dient u bij de boeking op te geven.